אין מוצרים בעגלה
מצרכים:
½ ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה
40 גרם חמאה
2 בצלים, פרוסים לחצאי טבעות דקות
1 סלסלת פטריות פורטובלו, פרוסות
1 סלסלת פטריות שמפיניון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף עלי טימין
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
להברשה:
ביצה טרופה
להגשה:
עירית קצוצה
הכנת המלית:
מחממים תנור ל־180 מעלות. במחבת רחבה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים 5–6 דקות עד שהם נעשים שקופים.
מוסיפים את הפטריות והשום, וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ־2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה נוספת. יוצקים פנימה את השמנת והטימין ומבשלים 2–3 דקות עד שהרוטב מסמיך. מקררים היטב.
הכנת הבצק:
מרדדים את בצק העלים לעובי של כ־חצי ס"מ וחותכים לריבועים בגודל 6×6 ס"מ. בעזרת סכין חדה חורצים בכל ריבוע מסגרת בעובי של כ־1 ס"מ. מכניסים את הריבועים למקפיא ל־10–15 דקות להתייצבות.
מילוי ואפייה:
כשהמלית קרה, מניחים ממנה במרכז כל ריבוע בצק ומיישרים בעדינות עד לשוליים. מפזרים מעל גבינת פרמזן, ומברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
אופים בתנור כ־30–35 דקות עד שהבצק זהוב, תפוח ופריך.
הגשה:
מפזרים עירית קצוצה טרייה ומגישים חם.
על היין: ג׳וזן פינק - מבשלת שיראטאקי
סאקה רגוע ועדין, עם עומק, שיתאים גם למי שטעמי הסאקה עוד זרים לו. הוא מושלם ל״וולקאם דרינק״ כשהאורחים רק מגיעים, או עם ביסים כיפים של פתיחה