המדריך המלא של מנו וינו - תוכן חדש
WhatsApp
כפתור הקפץ למעלה
שכפול הזמנה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

*פעם ראשונה שלי כאן / נרשמתי בחנות ועליי להשלים כאן

להרשמה

מיני מאפה בצק עלים עם פטריות ובצל | ג'וזן פינק

מצרכים:

  • ½ ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה

  • 40 גרם חמאה

  • 2 בצלים, פרוסים לחצאי טבעות דקות

  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו, פרוסות

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 1 כף קמח

  • 1 מיכל שמנת מתוקה

  • 1 כף עלי טימין

  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

להברשה:

  • ביצה טרופה

להגשה:

  • עירית קצוצה


אופן ההכנה

 

  1. הכנת המלית:
    מחממים תנור ל־180 מעלות. במחבת רחבה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים 5–6 דקות עד שהם נעשים שקופים.
    מוסיפים את הפטריות והשום, וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ־2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה נוספת. יוצקים פנימה את השמנת והטימין ומבשלים 2–3 דקות עד שהרוטב מסמיך. מקררים היטב.

  2. הכנת הבצק:
    מרדדים את בצק העלים לעובי של כ־חצי ס"מ וחותכים לריבועים בגודל 6×6 ס"מ. בעזרת סכין חדה חורצים בכל ריבוע מסגרת בעובי של כ־1 ס"מ. מכניסים את הריבועים למקפיא ל־10–15 דקות להתייצבות.

  3. מילוי ואפייה:
    כשהמלית קרה, מניחים ממנה במרכז כל ריבוע בצק ומיישרים בעדינות עד לשוליים. מפזרים מעל גבינת פרמזן, ומברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
    אופים בתנור כ־30–35 דקות עד שהבצק זהוב, תפוח ופריך.

  4. הגשה:
    מפזרים עירית קצוצה טרייה ומגישים חם.


    על היין: ג׳וזן פינק - מבשלת שיראטאקי

    סאקה רגוע ועדין, עם עומק, שיתאים גם למי שטעמי הסאקה עוד זרים לו. הוא מושלם ל״וולקאם דרינק״ כשהאורחים רק מגיעים, או עם ביסים כיפים של פתיחה