המדריך המלא של מנו וינו - תוכן חדש
WhatsApp
כפתור הקפץ למעלה
שכפול הזמנה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

*פעם ראשונה שלי כאן / נרשמתי בחנות ועליי להשלים כאן

להרשמה

גספצ'ו עם טרטר דג | ווברה מבעבע - ז'אן קלוד ודידייה

מצרכים לגספצ'ו:

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות (אפשר גם צהובות)

  • ½ צ'ילי אדום, מנוקה מחרצנים

  • 1 פלפל צהוב, מנוקה מחרצנים ומגידים

  • 1 אפרסק לבן

  • ⅓ כוס שמן זית

  • 3-4 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין

  • מלח

  • פלפל שחור

מצרכים לטרטר:

  • 400 גרם פילה טונה טרייה, חתוך לקוביות קטנות

  • ½ פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

  • 2 כפות עירית קצוצה

  • 2 כפות רכז רימונים

  • ¼ כוס שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור


אופן ההכנה

  1. מכינים את הגספצ'ו:
    מכניסים את כל המרכיבים של הגספצ'ו למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה ואחידה (אפשר לחלק לכמה נגלות). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
    מניחים מסננת דקה מעל קערה גדולה, יוצקים את הגספצ'ו בעזרת כף ומעבירים דרך המסננת עד לקבלת מרקם נקי וחלק. מכסים ומעבירים למקרר לצינון.

  2. מכינים את הטרטר:
    בקערה מערבבים את כל מרכיבי הטרטר - טונה, פלפל ירוק חריף, עירית, רכז רימונים, שמן זית ותיבול. טועמים ומתקנים לפי הצורך.

  3. הגשה:
    יוצקים את הגספצ'ו המצונן לקערות אישיות. מניחים במרכז כל קערה תלולית מהטרטר, מזלפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

 

על היין: ווברה מבעבע - ז'אן קלוד ודידייה

מבעבע אלגנטי ביותר מענבי שנין בלאן. הוא יבש ומאוזן, עם בועות פריכות שמנקות את החיך אחרי כל לגימה. התאמה מושלמת לגספצ׳ו המרענן של תמרה, או לכל מנה ראשונה קלילה - במיוחד אם היא מכילה דגים (כן כן, אפילו לגפילטע). המבעבע נוצר בשיטה המסורתית, והוא כל כך קלאסי וחסר מאמץ מה שהופך אותו לדרינק מושלם, שילווה נהדר את המנות הראשונות של הערב.