אין מוצרים בעגלה
8 אגסים מוצקים
1 בקבוק יין אדום
2 כוסות מים
¾ כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו (או 2 כפיות תמצית וניל איכותית)
2 מקלות קינמון
3 עלי דפנה
4-5 תרמילי הל
2 פרוסות ג'ינג'ר טרי קלוף
סרט קליפה מתפוז או לימון
להגשה:
גלידת וניל
הכנת הסירופ:
בסיר רחב ושטוח (שיכול להכיל את כל האגסים בשכבה אחת) מניחים את כל המרכיבים מלבד האגסים. מביאים לרתיחה.
בישול האגסים:
קולפים את האגסים ומוסיפים בזהירות לסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהאגסים מתרככים אך נותרים יציבים. במהלך הבישול מסובבים אותם מדי פעם בתוך הנוזל כדי שיצבעו באופן אחיד.
צמצום הסירופ:
מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הנוזל עד שהוא מצטמצם והופך לסירופ סמיך אך עדיין נוזלי.
הגשה:
מניחים אגס שלם או חצוי בקערית, מוסיפים לידו כדור גלידת וניל, יוצקים מעל מעט סירופ יין חם או פושר ומגישים מיד.
על היין:
כשמבשלים עם יין, עדיף לבחור יין שלא רק יתבשל נהדר עם המנה, אלא גם שיהיה כיף לשתות בזמן הבישול. למנת הקינוח של תמרה, הבחירה ב״פרימיטיבו צין״ שלנו הייתה מתבקשת. מדובר באחד היינות האהובים שלנו, שמאופיין בגוף מלא וטעמים פירותיים שיעשירו את טעמי האגסים ויצטמצמו נהדר ברוטב. ותסמכו עלינו - מה שנשאר ממנו לאחר הבישול פשוט יתחסל.